Снимка: БГНЕС
Пациент на 95 години с коронавирус беше изписан от МБАЛ - Шумен здрав и в добро състояние. Мъжът близо месец се е лекувал в здравното заведение. Добрата вест съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител на направление "Медицинска дейност" в болницата, цитирана от в. Монитор.
 
"По Коледа наистина стават чудеса. Днес изписахме пациент на 95 години, който ще посрещне празниците у дома. Лекувахме го в продължение на един месец. В понеделник изписахме и бебето на година и седем месеца. Изключително съм щастлива да ви съобщя, че нямаме починали пациенти. Мечтаех да отчета такъв ден. Последният такъв календарен ден без починали беше 29 октомври. Пожелаваме на хората спокойни и весели празници.", коментира д-р Маринова. От болницата смятат, че ограничителните мерки дават резултат и благодарят на всички граждани за отговорното им поведение.
 
Болницата в Шумен седмици наред беше сред най-натоварените в страната и от няколко дни си поема глътка възух. Към 10.30 в сряда в COVID секторите на лечебното заведение са хоспитализирани 163 пациенти, от тях с потвърдена с PCR тест диагноза са 124, а други 39 очакват резултатите си. Четирима са интубираните в ОАИЛ, където на моменти броят им достигаше капацитета от 8 легла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase