Снимка: БГНЕС
fallback
Жители на Благоевград протестират срещу мръсния въздух. Хората настояват за по-отговорно отношение към природата и хората, предаде bTV.
 
Протестиращите обясняват, че в града се диша трудно, особено през зимата. От няколко дни мъглата над Благоевград не се е вдигала. В съчетание с горенето на твърдо гориво въздухът става още по-мръсен, твръдят още недоволните.
Oще по темата
 
Хората настояват да се предприемат допълнителни мерки за намаляване на фините прахови частици.
 
"Всички имаме вина за това, че си позволяваме да горим неподходящи предмети с цел отопление или освобождаване от ненужни вещи, за това, че замърсяваме природата около нас. В съседство е Рила планина. Предполага се, че тук въздухът трябва да е чист и това да е едно от нашите най-големи богатства, но не е така", каза Иван Кацарски, организатор на протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

У

преди 3 години

Виновни са... колите! Прекалено много дрифтаджии са се навъдили и мирише на изгоряли гуми. Във всички градове е така! Няма връзка с печки и прочее

6

Анонимен

преди 3 години

Спрете да горите дърва и въглища и ще дишате чист въздух. Само не ми казвайте, че били най-евтини и т.н. глупости. Като теглиш чертата ако не си крал дървата или гориш най-евтините кафяви въглища - само тогава е на сметка!

5

Анонимен

преди 3 години

Забранявате топлината на хората които са ваши сънародници, роднини, братя и сестри. Утре ще ги обвините и заразяване, а накрая ще ги затворите в лагери. Браво граждани, браво селяни, браво планинци, браво морски

fallback