Снимка: Pixabay
fallback

Проблемът с популацията на бездомни кучета във Варна ескалира през последните месеци. Отново получихме обезпокоителен сигнал в платформата на Helpbook.info за нападение от глутница.

Ето какво пише в сигнала: „Бих искала да сигнализирам за безстопанствени агресивни кучета в района на кв. Виница, между ул. "Тодор Хаджистанчев" и ул. "Найден Райков". Днес, докато разхождах домашния си любимец в горепосочения район, бях нападната от 3 на брой бездомни агресивни кучета.За щастие успях да се измъкна от ситуация с помощта на случаен минувач, станал свидетел на случващото се. Надявам се да бъдат взети навременни и адекватни мерки, тъй като проблемът с бездомните кучета в района е отдавна и неведнъж съм била нападана от тях“.

В друг район на същия град ситуацията с паркирането очаква благоприятно разрешение от отговорните органи. Сигнализираха ни за обособен паркинг, който в голямата си част е от години превзет от изоставени автомобили. Молбата е да се вземат адекватни мерки, тъй като паркирането е истинско изпитание за живущите в квартала.

Отново получихме оплакване за нагло паркиран автомобил, запречващ обособена част от тротоар, предназначена за преминаването на хора в неравностойно положение в град Русе: „За пореден ден не мога да мина през ниската част на тротоара с дъщеря ми, която е с инвалидна количка. От сутринта го чакам да си премести колата, за да мога да изляза. Моля общината вече вземе мерки. Изпратила съм поне шест сигнала за две седмици. Благодаря за съдействието“! Ние от екипа на Helpbook.info също с нетърпение очакваме отговорните органи най-сетне да се намесят, тъй като подобно неглижиране е недопустимо.

В столичния район „Витоша“ строителни дейности кипят с пълна сила, а оплакванията от неспазването на часовете за почивка продължават. Живущите наоколо са лишени от спокойствие дори в часовете определени за това, тъй като работата с тежка механизация не се прекратява до късните часове на денонощието и отново започва в ранни зори.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Родолюбец

преди 3 години

Мечтата на либерал-зелените!!!Слаба държава,слаба или никаква дисциплина и ред,слаби или никакви наказания-раждат престъпност,самоуправство и т.н.

7

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Вече 30+ години България не може да се справи с агресивни кучета, разкъсващи хора по улиците.НЯМАМЕ ДЪРЖАВА !Лошото е, че и туристите го знаят, затова си пускат техните пceта на воля, да хапят ...Пресен пример - преди ~ месец в Несебър !Джурналята нищо не разгласиха ... защо ли ... ?!

6

Анонимен

преди 3 години

Снимката.... направо кърти!!!!!

fallback