Снимка: БГНЕС
fallback

11 300 служители на вътрешното министерство са дали съгласието си добворолно да се ваксинират. Това съобщи ресорният министър Христо Терзийски, предаде БГНЕС.

Министър Терзийски даде брифинг заедно с проф. д-р Ненчо Смилов, директора на Медицинския институт на МВР, по отпуснатите допълнителни средства по бюджета на МВР в размер на 23 млн. лева.

Средства ще бъдат отпуснати за МВР болницата, ще има нов скенер и апаратура за опасни отпадъци, както и подпомагане на структурите за интензивно лечение и COVID-структурите за тежко и среднотежко състояние, каза още д-р Смилов. Основната нужда на болницата обаче остава в персонала.

Министър Терзийски обяви, че МВР болницата има готовност за започване на процеса по ваксинация. Очаква се доставката на фризери за съхранение. В действията ще участват и мобилни екипи.

48 800 е общият щат на Министерство на вътрешните работи. Към настоящия момент заразени с COVID-19 от МВР са били 4002, а активни сега са 1500 души.

Министър Терзийски съобщи още, че над 45 хиляди граждани са под карантина в момента. Нарушенията са изключително малко – констатираме по 1-2 на ден. Има дисциплина, заяви още министърът.

От допълнителните 23 милиона лева ще бъдат направени разчети, така че служителите на МВР да получат и бонуси за Коледните празници. Те ще са в размер между 400 и 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ал Бънди

преди 3 години

Значи от 48 800, към 11 300 ще се "ваксинират" и за това ще "изразходват" 23 мил. лева.Да предположим че 20-30% от тия са ги принудили.Значи от полицайте едва 15% искат да се ваксинират.И тия всички знаем че не са много по мисленето.Значи от цялото населения 5 мил., едва 10-15% че искат да се ваксинират.Значи ни трябват към 500 000 дози за всички овце в България.60-70% от останалото население и без това ще го е минал вече, повечето без дори да знаят.

34

Анонимен

преди 3 години

Защото са държавни служители и освен ъова изпълняват заповеди

33

Ха ха ха

преди 3 години

Ама докторите,Баце,президента и парламента се дърпат,нямат голямо желание за ваксина! Иначе фат маците са под строи,бегом марш за ваксина!!

fallback