Снимка: БГНЕС

Във всички случаи ваксините срещу коронавируса ще помогнат. Това заяви алергологът доц. д-р Мария Стаевска от Александровска болница пред БНТ.

Още по темата

Тя определи като неоснователни страховете на хората. По думите й, другият вариант е да стоим затворени и да съсипваме икономиката.

"Съвременният човек е спокоен, тъй като сме забравили, че инфекциозните болести съществуват, именно благодарение на ваксините", категорична бе доц. Стаевска и допълни, че трябва да направим избор - дали да дойде вирусът или да го срещнем под формата на ваксина, която да стимулира имунната ни система да си изгради защита.

Специалистът отхвърли твърденията, че ваксината е тествана само върху млади хора, тъй като се изисква да има млади и възрастни хора, мъже и жени и подчерта, че в днешно време никой не е застрахован, дори младите.

"Това е като руска рулетка. Вчера имахме заседание и здрави деца на 16 години в България са загубили живота си от коронавирус.", заяви тя и направи прогноза отново, че вариантът за спасение е във ваксините. "Половината човечество е умирало преди от епидемии. Всичко това е зад гърба ни и благодарение на ваксините", отсече доц. Стаевска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase