Снимка: БГНЕС

Заради епидемията от коронавирус в много русенски училища се разболяха учители и някой трябваше да ги замести. На помощ дойдоха студенти от 4-ти курс на Русенския университет "Ангел Кънчев", които влязоха в класните стаи, за да преподават. А след това някои от тях се включиха и като преподаватели онлайн.

Още по темата
Милена Пейкова е сред тях. Тя е студентка в 4-ти курс, специалност Български език и история.

"Преподавах на ученици от 5-и до 7-и клас по История и цивилизация в училище "Иван Вазов". Връзката с децата беше стопена доста бързо, тъй като съм млад учител. За тях бях ново лице, те ме приеха доста добре и нямам търпение да се дипломирам, за да преподавам", сподели пред БНТ Милена.

Според нея, плюсовете на онлайн обучението са, че по този начин може да се запази здравето на преподавателите, но от друга гледна точка, за нея е важен контактът и учебният процес да се извършва в класните стаи.

"Лично за мен, това онлайн обучение не е редно да продължава в много дълъг период. Това, което е предвидено в заповедта на министъра до 21 декември, след празниците е редно децата да се върнат и да се обучават в класните стаи", коментира студентката.

Милена е преподавала 39 часа, като една седмица от тях са били на място в училище, а останалите часове - онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase