Снимка: Pixabay
Президентът на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите акад.проф.д-р Димитър Димитров почина след боледуване от коронавирус. Това съобщиха от висшето учебно заведение в Пловдив, откъдето обявиха 8 декември за ден на траур.
 
"С дълбока скръб и страдание съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна за своя вечен път душата и сърцето на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитров. Отиде си една ярка личност, която блестеше с безброй таланти, неуморим дух, цветен език и силен смях. Житейските мъдрости, до които беше достигнал през собствения си нелесен път от Тръстеник, Русенско, до Пловдив той искаше да разкаже на всички. И остави тази мъдрост за нас, за да помним, че животът трябва да се живее всеки ден, ден, в който си направил поне едно добро нещо за някого. Ние, неговите колеги, студенти, приятели и близки знаем, че Професорът ще остане във всеки от нас да живее със спомен за подарен безценен съвет. Знаем, че някъде там горе той ще продължи да разказва притчи за живота, ще събира небесните спътници на матинета и литературни четения. И там той няма да е сам, с него ще са всички духовни люде, които си отидоха без време, и които имаха честта да се нарекат негови приятели", пишат от висшето учебно заведение.
 
В Пловдивска област 563 души са преборили COVID-19 през изминалото денонощие, съобщиха от областния кризисен щаб. Оздравелите до момента са 7986. Данните съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
 
"Сред оздравелите са 48 лекари, 40 медицински сестри, 8 санитари и 14 души друг медицински персонал", уточни Каназирева. Според Националната информационна система 14  са новодиагностицираните  случаи на COVID-19 през изминалото денонощие в Пловдив и областта, а общо са 14962.  Под карантина са 4385 жители на областта, а на домашно лечение  са 5780. Сред новозаразените са двама лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase