Снимка: БГНЕС
fallback

В Бургас, по искане на БСП, ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет днес. На нея ще бъдат изслушани представители на Mинистерството на околната средa и водите, ВиК дружеството и кметът на града Димитър Николов, съобщава БНР.

Поводът за извънредното заседание е заплахата областния град да премине на воден режим само след 5 месеца.

Oще по темата

Миналата седмица от парламентарната трибуна в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров алармира, че Бургас се приближава към водна криза. Тогава той поиска думата извънредно, за да даде информация за състоянието на водите в страната.

Министър Димитров предупреди парламента, че "в Бургас ще се случи Перник 2, че никой нищо не прави по въпроса" и подчерта, че въпреки всички отчети и предупреждения, въпреки написаните 20 писма и проведени съвети по водите, няма изграден нито метър тръбопровод. Според него областни ръководства и партиен елит не реагират и така след три години безводие Бургас може да остане без вода през май.

Малко по-късно самият Димитров увери премиера Бойко Борисов, че водна криза няма да се допусне, като докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Бургас обаче местната власт е притеснена. "Да бъдат изслушани и министърът, и шефът на местното ВиК дружество, областен управител, ако трябва, кмет на Бургас, и да се набележат какви действия трябва да се предприемат оттук нататък, за да се предотврати този апокалиптичен сценарий", заяви депутатът от БСП Николай Тишев.

"Искаме институциите да работят в една посока, а не гражданите на Бургас да бъдат заложници на интересите", добави Тишев.

Извънредната сесия е насрочена за 14,00 часа днес.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

до № 6

преди 3 години

дао 6 : Пяна имаш на устата, избърши се ! Виждаме ти за какво ставаш - за нищо ! Е можеш да плюеш и да лъжеш :) Ама така подсигуряваш на Николов четвърти мандат ! ЧЕТВЪРТИ , мило , нещастно червено *** :) И ще го има :)

7

Анонимен

преди 3 години

Дядо викаше, кашлица и немотия не могат да се скрият. Че и с язовирите така.Всички виждат, че са празни, само гербавите викат, вода има

6

Бургас

преди 3 години

Нека моите съграждани сами да разберат, че този кмет - Николов за нищо не става/ освен за кражби/ За 12 г. нито един инвеститор, населението сериозно намаля , само централните улици се чистят и се ремонтират, като се правят с павета, защото обичаният ни кмет има личен интерес да се слагат павета , а не асфалт. Без вода, няма живот, няма туристи, но кметът е задоволен.

fallback