Снимка: БГНЕС
fallback

Фитнес тренировките да не се смятат за спортни мероприятия, а услуга от първа необходимост. Това ще предложат от бранша.

Засега не е ясно дали фитнес залите ще бъдат засегнати от затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса. От фитнес индустрията вече са готови за преговори с правителството, ако то реши да ги затвори.

Oще по темата

"Не считаме, че фитнес заниманията са спортни мероприятия. Нашето искане е да ни бъде признат статут на доставчици от първа необходимост. Смятаме, че здраве и фитнес услугите са много важни за профилактика и за борбата срещу коронавируса", коментира Петър Ангелов, председател на Българската асоциация за здраве и фитнес.

Яснота за фитнес залите и плувните басейни няма и в поста на спортния министър Красен Кралев от снощи. Той обещава обаче разумно решение за всеки ресор. Петър Ангелов, който е и собственик на фитнес, е убеден, че залите не са инкубатор на зараза.

"Има проучване, изследвало е 72 млн. посещения във фитнес залите – оказва се, че само 0,02 процента са носители на COVID", заявява Ангелов.

Ако се стигне до локдаун за фитнесите, от Асоциацията искат мерки за запазване на бизнеса.

"Хората, които са принудени да затворят бизнеса или имат намаление над 30%, получават между 80-90% за компенсиране на приходите, които са през същия период миналата година", предлага Петър Ангелов, цитиран от "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Гост

преди 3 години

Нека затворят залите. Нека народа затлъстее и затъпее окончателно.

94

Анонимен

преди 3 години

Като стана въпрос за мутри, не мога да си представя Каракачанов във фитнес зала.

93

Анонимен

преди 3 години

Ако можех да върна назад времето, щях повече да тренирам и по-малко да пиша. Нямаше да имам толкова издадени книги, но щях да имам повече здраве и енергия, която да посветя на близките си. До преди петдесетата си година не вярвах, че нещо може да достави по-голямо удоволствие от писането, като млад...колкото бях тренирал...Някак не го оценявах и не усещах, но тогава нямаше и толкова прекрасни фитнес-зали.

fallback