Снимка: Pixabay
fallback
Двама възрастни пешеходци са били блъснати от товарен автомобил на кръстовище в Стара Загора.
 
Инцидентът станал на 23 ноември, когато по ул. „Хаджи Димитър Асенов“ се е движил камион, управляван от 58-годишен мъж. При ляв завой на кръстовището с бул. „Славянски“ той блъснал пресичащите на пешеходна пътека мъж на 74 години и 70-годишна жена.
 
В следствие на удара двамата получили фрактури. Възрастната двойка е била обслужена амбулаторно в УМБАЛ - Стара Загора и след това са били освободени, без опасност за живота.
 
Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

KOKO

преди 3 години

BALGARITE SHTE SE NAU4AT DA SHOFIRAT,KOGATO AZ STANA ,,ZLATNA RIBKA,,

9

Анонимен

преди 3 години

В Стара Загора е така. Не се спира на пешеходна, ако спреш, хората се опулват и нервно ти мятат да минеш и отказват да се покажат. На паркингите на моловете няма една кола паркирана в очертанията. Неделя, когато паркингите се запълнят, селяните не могар да излязат, защото не са свикнали да маневрират гледайки огледала. На кръговите няма такова нещо като спазване на предимство или стоене в лента. Не им е лесно на селяните, 10% карат и под влияние, много от тях на амфети.

8

МНЕНИЕ

преди 3 години

В България има Проблем с Пешеходните Пътеки - Организирани са като Капан за Убийство на Пешеходци - всички сме виждали пешеходни пътеки с проход през мантинела на скоростни еднопосочни пътища - човек излиза , караш с 40 и хоп - няма знак , няма ясна маркировка , за движението в лявото платно на автомобил е кошмар - този в дясно спира и мислиш че паркира . Трябва да има ясни и привличащи внимание сигнали за човек на пътя - маркираната с бяло пешеходна пътека не е достатъчна .

fallback