Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Учениците в гимназиите в Монтана се връщат в училищата от понеделник, като паралелките са разпределени така, че да има и присъствено, и онлайн обучение, съобщиха от областната управа в Монтана след заседание на областния медицински съвет.

Медицинският съвет реши още, че в региона няма да има болница за лечение само на пациенти с коронавирус.

Областният управител Росен Белчев коментира, че ситуацията с COVID-19 в региона е притеснителна, тъй като всеки ден има доста хора с положителни тестове от всички общини и натискът към болниците се засилва.

Oще по темата

Капацитетът на държавните болници в Монтана и Берковица е пред изчерпване, като са заети около 90 на сто от леглата, а в болницата в Лом са заети под половината от общо 90 легла, определени за лечение на болни от COVID-19.

В частната болница "Свети Георги" в Монтана са заети всичките легла, обяви Белчев.

Както и на други места, така и в Монтана има трудности с осигуряване на достатъчно лекари и медицински персонал, уточни областният управител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 3 години

Браво!Монтана,бройте 14 дена,след като малките дрисloвци тръгнат да"учат" и сте пламнали!Обзалагам се,че Монтана ще е следващият град с най-много заразени!!

11

Анонимен

преди 3 години

Колективната безотговорност не се наказва! Болниците са пълни, а децата на училище. Като се разболеят родителите, семействата и учителите им, какво ще правят без лекарства и без лечение?Тези ще бъдат обесени, няма да дочакат съд...

10

тези

преди 3 години

Които го правят това, трябва и сигурно ще бъдат съдени за геноцид!

fallback