Снимка: Pixabay
fallback
Неонатолози от Стара Загора са спасили живота на бебе, което е било родено с тегло от 480 грама, съобщи bTV. Момиченцето е родено преди три месеца в АГ отделението на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович". Днес бебето е било изписано от Клиниката по неонатология. 
 
Детето вече тежи 1,7 кг и е настанено за лечение в Дом "Майка и бебе". След това вече ще може да се прибере при своите родители.
 
Д-р Христо Мумджиев, завеждащ Клиниката, уточни, че бебето е родено през 23-тата гестационна седмица, а това е рядкост за България. 
 
"Детето все още не може да се отглежда в домашни условия, но се радваме, че успяхме да помогнем за стабилизирането на неговото състояние", обясни доц. д-р Мумджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

доцента

преди 3 години

ТОВА ДЕТЕ ЩЕ Е УРОДЛИВО

5

D

преди 3 години

Рискът от увреждания е много голям, но винаги има надежда. Историята помни такива чудеса и децата растат здрави и щастливи. Дай Боже и това да е от теи чудеса!

4

Bobi

преди 3 години

До Анонимен, Нашето се роди в 26 ГСТ, 485 гр. Освен 2 операций на небцето и 2 на ушичките, слава на бога друго не сме правили. Така че нека да оставим господ си знае работата...Има ли век има и лек както казват старите хора. Подкрепям родителите, не се предавайте то си е вашето всичко.

fallback