Снимка: Pixabay
fallback
Недостиг на медици, които да дават дежурства в триажния пункт пред болницата в Дупница, съобщи bTV.
 
Вчера през пункта са минали около 150 души. Д-р Антоанета Борисова трябва да е в отпуск, но въпреки това тя е в болницата. По собствено желание тя дава дежурства в триажния кабинет. 
 
Тя си обяснява липсата на желаещи лекари, които да дават дежурства, със страх от заразата. "Не може да се сърдим на колегите, че отказват да контактуват с един контингент от пациенти, полвината, от които са положителни", обясни тя.
Oще по темата
Крум Милев, зам.-кмет на Дупница, апелира всички лекари в областта да се отзоват и да дават дежурства в триажния пункт.
 
"Даваме допълнително заплащане. След отварянето на кабинета - петък, събота и неделя имаше доктори, след това кабинетът остана без лекар и гражданите не можеха да ползват услугите на кабинета. Затова аз апелирах абсолютно всички медици на територията на общината да дойдат и да работят тук", допълни още Милев. 
 
До края на седмицата са осигурени медици, които да дават дежурства в кабинета. След това се очаква личните лекари да помогнат, но няма сигурност за това докога ще бъде осигулено медицинско присъствие в пункта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

До 1Прочети мотивите към заповедта на министъра от 11.11.Има и за теб.Министърът ще има право да командирова всеки лекар при нужда, в условията на извънредна обстановка.Свикни с мисълта за 1к., Но дали ще има толкова за всички,?

7

До 1

преди 3 години

Дежурствата в София са 24 часа.

6

До 3

преди 3 години

На сестра Галена не й до смях.Носи маска и на открито. Има я в пик.Починали са й двама шефове на областни структури, което значи,че други са болни.По селата се крият от нея.Четем отново в Пик.17526

fallback