Снимка: БГНЕС
fallback


Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който се намира под карантина в дома си заради контакт с премиера, който е с положителен тест за коронавирус,  написа гневен статус след репортаж на националната телевиция, в който столична болница отказва да приеме пациент с доказан COVID-19, който е докаран от линейка пред входа.

Oще по темата

"Изгледах няколко пъти материала на БНТ "Как минава едно дежурство по време на COVID-19". Министерството е казало още в началото на пандемията “тест за коронавирусна инфекция не може да е условие за хоспитализация". Правило! Има шефове на болници, които продължават да се правят на неразбрали, няма писмена следа как искат от хората тестове, което обезсмисля всякаква проверка. В конкретния случай дори говорим за доказан COVID-19. Други мениджъри упорито отказват да откриват легла, пазят си "чисти болници". Няма да стане!",  пише в профила си в социалната мрежа проф. Костадин Ангелов.

След 20-те секунди, които чух по БНТ: Настоявам кметът Фандъкова да поиска оставката на директора на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя – отговорен е мениджърът на лечебното заведение, заявява още проф. Ангелов.

“За отказващите да открият легла – вкарвам в НС законов текст, на чието основание такива болници няма да работят с НЗОК. Ок, "чиста болница", но без публично финансиране", заявява още здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Отделни болници

преди 3 години

Отделна болница за доказани заболели от COVID, извън градвете ! С усигурени легла, храна, транспорт, и ако трябва държавата да им плаща за престоя там, ако са безработни за да могат като се върнат по домовете си да не са им спрели тока. Както едно време са извеждали извън градовете заболелите- така и днес трябва да се прави.

92

Анонимен

преди 3 години

Тоя защо са го крьстили - неговите килеги лекари - ботоксовото свинче не разбрах

91

figil

преди 3 години

Тъжното беше, че при липсата на кадри и криза, лекарят от спешното, каза как от други ден отивал да работи в Щутгард...

fallback