Снимка: БГНЕС
fallback

Пловдивската екоинспекция установи, че не се изпълнява заповедта за принудителното спиране на биоцентралата в село Труд, съобщава БНР. След получен сигнал на "зеления телефон" за поредно обгазяване на района и продължаващо зареждане на ферментаторите със суровина, инспектори от РИОСВ и представители на всички институции, имащи отношение към работата на биоцентралата, са извършили незабавна проверка.

Проверяващите са открили, че единият от боксовете на централата е бил пълен с брикети от слама, течността в перколатната вана е била с по-голям обем в сравнение с този  отпреди два дни. Забелязан е и товарен камион, движещ се към съоръжението.

Освен това дебитът на производствения биогаз не е спаднал въобще за повече от 48 часа и продължава да е около 80 % . Екоинспекторите са поставили 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, от които е възможно внасянето на суровина за работата ѝ, като са  пломбирани също входовете към ферментаторите и крановете.

На оператора е  връчена и покана за получаване на пореден акт за установяване на административно нарушение. От РИОСВ - Пловдив са категорични , че стриктният  контрол ще продължи до окончателното спиране на мощностите. Заповедта за това е от 12 октомври.

При установяването на последващи нарушения ще бъдат наложени и още по-тежки санкции на предприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Марин

преди 3 години

Отвратителна *** е тая централа, и вътре и вън. Сърди на гомна, отовиха хората, отовиха почвата, отовиха водата. Собственика е за затвор не за глоба. А сега какво, пишат глобичка, а централата си работи. Голяма работа че го глобили, и без това няма да се плаща глобата. Ама тя и държавата ни е такава-каубойска, и понеже е каубой ска трябва на *** да мирише.

7

Инж.

преди 3 години

Понеже съм влизал в централата, смея да твърдя, че е направена с много мисъл, и с най-новите технологии. Подобни има НАВСЯКЪДЕ, в западна Европа. Миризмата е не по силна от тази, в който и да е сeлски двор. Вредните емисии са несравними с горенето на печки. Та така, УМНО и БУДНО "общество". Нация от малки, завистливи хора.

6

Анонимен

преди 3 години

Труд е голямо село с много хора.Баш пък там ли са намерили да правят биоцентрала.Има толкова села без кьорав човек.

fallback