Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В 12 болници в Пловдив има разкрити COVID-отделения и това беше подготвено до 1 септември. Това каза пред БНР областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Oще по темата

Тя декларира, че има готовност за разкриване на допълнителни легла. "Концентрирали сме интензивното лечение в определени болнични заведения, за да не блокираме болничното лечение и на останалите пациенти".

"От малко над 200 хоспитализирани 133-ма са в задоволително състояние, 36 са в добро, а петима са без оплаквания", съобщи Каназирева.

Легла не са разкривани, без да има подготвени екипи. Графикът е сформиран до края на декември, допълни тя.

Възприетият подход от страна на Областния щаб за борба с коронавируса са сериозни санкции и затваряне на заведения за неспазване на разпорежданията на щаба, обясни Каназирева относно затегнатите мерки в Пловдив и областта.

След проверките през уикенда има затворени заведения в Асеновград и в Първомай.

Засиленият контрол е от една седмица. Преди скока на положителните проби реално мерките не се спазваха и бяха неглижирани, отбеляза още областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

решението

преди 3 години

В пловдивско има много ветеринарни доктори.Що крави са оплодили и що телета са израждали.С един коронавирус ли няма да се справят?

4

Нормален българин

преди 3 години

Леле, коментар номер 1 наистина е писан от интелектуално доста ограничен човек. Поне не коментирайте, когато не разбирате, защото така личи, че нямате нищо под шапката (това е метафора, дано я разберете).

3

До 1

преди 3 години

Ей заради такива като теб ни трябва образователен ценз!Задоволително значи, че има голям шанс да не стигнат до влошено. Задоволително, значи че засега шансът тялото им да се пребори само, е достатъчно голям, но не са китка цъфнала и вързала, че да пият биричка вкъщи.Честно... Кой за Бога ви дава каквато и да е работа, освен метене на улици, че имате пари за нет?!?

fallback