Снимка: Pixabay
fallback
72-годишният Руси Русев от Сливен бе обявен за мъртъв, а след като от траурна агенция започнаха подготовката за погребение, стана ясно, че е жив. Той продължава да е в тежко състояние в сливенската болница, пише Нова ТВ. Предстои да бъде изписан. Той не е контактен и за него ще трябва да се полагат специални грижи. Семейството му, което се прибра от чужбина заради новината, смята да заведе съдебни дела. Предполагат, че забавянето на адекватната медицинска помощ е влошило състоянието на Руси.
 
Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ и са се върнали спешно, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация.
 
"След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал. След това го карат в болницата и от тогава е там. Състоянието му не е добро. И според докторите не е добро, не могат да кажат точно как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог”, обясни синът Веселин Русев. „Мърда си лявата ръка, има гримаси, но не е контактен".
Oще по темата
 
"Това беше страхотен шок за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше сравнително добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимава се с йога почти цял живот. Просто бяхме шокирани, не само изненадани", обяснява съпругата Пенка Русева.
 
Семейството на мъжа смята, че тези почти 7 часа, в които Руси е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарски грижи, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние.
 
"За мен те са фатални. Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове", смята Пенка Русева.
 
В момента продължава да се извършва вътрешна проверка и в спешна помощ по случая. Има образувано производство и в прокуратурата. Роднините на Руси са категорични, че ще заведат дело за лекарска грешка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

до 16

преди 3 години

Явно си по- добре информиран.

14

Анонимен

преди 3 години

Ей, много невеж народ тука. Такива случаи има много по света, не е единствения, няма и да е последния. Е тия ще си гласувате за Трифонов, и все ще се пулите. Ама може ли толкова *** и невеж народ да има из форумите. Няма пулс, няма дихателна дейност. Лекаря установява летален изход, после при определени условия организма сам си възстановява тази дейност. Абе просветете се малко бе. Аман от дебилщини.

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15--------------------------------Грешката е на фелдшера от спешната. И как да не е изоставен като синът му е в САЩ.Какво значи редовно да си идва и болния да ходи там. Идва си веднъж на 2 г.а старецът не е стъпвал там.

fallback