Снимка: БГНЕС
fallback
В четвъртък камион падна от Аспаруховия мост във Варна, а 45-годишният шофьор загина на място. Тежкотоварният автомобил е минал през мантинелата, след което полетял от съоръжението.
 
"Камионът е на малко години. Възможно е обаче да има някаква техническа неизправност или влошаване на здравословното състояние на водача. Остава и третият въпрос дали мантинелите биха издържали такъв удар от голямо превозно средство", обясни Христо Димитров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи пред Нова ТВ.
Oще по темата
 
Той смята, че липсата на спирачен път може да означава техническа неизправност или проблеми със здравето на шофьора.
 
Версията за несъобразена скорост все още не се разглежда като водеща. Свидетели на инцидента разказват, че камионът се е движил със скорост в ограниченията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

123

преди 3 години

Пак изказване на не компетентен и не грамотен представител на НПО. Да не иска да направи ремонта с " наши хора".

13

Статистик

преди 3 години

Андрешко - основната причина за катастрофите в България !

12

от 6

преди 3 години

Мантинелите трябва да са проектирани и изпълнени така, че да изпълняват предназначенито си по отношение на всяко МПС които използва съоръжението.Ако това не може да се случи поради някаква причина - просто се забранява движението на съответната категория МПС-та, за който съоръжението не се явява безопасно. Толкова е просто.Мантрата че натоварен камион нищо не можело да го спре може да се чуе само в държави като нашата.

fallback