Снимка: БГНЕС
Отчетен е отлив на резервациите в Банско след призива на здравния минситър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в област Благоевград, тъй като е една от двете най-рискови зони. Хотелиери и местна власт се опитват да намерят решение на проблема малко преди началото на зимния сезон, съобщава bTV.
 
"Обстановката е спокойна, поддържаме контакт ежедневно с туристическия бранш и сме убедени, че Банско и Добринище отговарят на всички условия. Споделяме и поддържаме предложението на Националния борд по туризъм, които предлагат да се разработи Единна здравна система, на която да отговарят всечки зимни курорти", каза кметът на Банско Иван Кадев. 
 
Според него страната ни трябва да се рекламира усилено пред другите държави.
 
Кадев каза още, че категорично е против да се затварят цели области и допълни, че ситуацията в Благоевград е сериозна, но не означава, че и в Банско е така. 
 
"Явно притесненията на здравните власти са, че хората, минавайки покрай Благоевград - ще влизат в града и евентуално ще се заразят. Ами, тези, които минават по Околовръстния път как ще се заразят?", попита кметът.
 
От хотелиерския бранш уверяват, че всички мерки за безопасност са взети и заявиха, че очакват по-слаб сезон, но не и провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase