Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

 Битката на г-н Енев за живота на родителите му започва преди няколко дни, когато майка му дава положителен за COVID-тест. Само за ден състоянието ѝ, както и това на съпругът ѝ се влошава, и синът им вика Спешна помощ.

"Влизат при тях двамата, докторът преглежда майка ми, качват я нея в линейката, но баща ми, понеже е в безпомощно състояние, благодарение на COVID-19, а и той е с придружаващо заболяване, той е неадекватен и казва: "Не, аз ще остана да си умра вкъщи. И докторът му подава един лист да се подпише, че той иска да си умре вкъщи. Искам да питам как може да го оставят вкъщи", попита Веселин Енев.
Oще по темата


Говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска коментира, че екипът на Спешна помощ е молил мъжа да го закарат до болницата, но той категорично е отказал и се е подписал, че не желае в болница.

Още същата вечер, в която екипът на Спешна помощ е откарал възрастната жена за хоспитализиране, синът на инфектираните получава обаждане, че връщат мaйка му обратно обратно у дома, защото Ковид-отделенията са препълнени и няма къде да я настанят.

"В момента не е имало свободно легло, малко по-късно се е освободило", коментира Сунгарска.

Г-н Енев не се съгласява да я върнат вкъщи и малко след това жената е настанена в "Пета градска болница". След още един ден състоянието на баща му обаче, става критично и Веселин отново звъни на Спешна помощ. Налага се да чака.

"В 06:40 им се обадихме, отидох, разбих вратата, защото той не можеше да си отключи вратата, човекът се облече и стоеше на едно столче. 2 часа и половина и умря там, докато чакаме "Бърза помощ", каза Веселин.

Човекът издъхва на място и при пристигането си екипът на "Спешна помощ констатира смъртта. Оказва се, че между 12 и 18 екипа на "Спешна помощ работят за цялата територия на София, която е население над 1 милион в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Самохвалствата на борисов доведоха до тукСправяме се наи добре и умираш докато доиде линеика , ако пьк доиде няма каде да те настанят

28

Анонимен

преди 3 години

Дано поне старата жена се оправи.

27

До 25

преди 3 години

Това в каква връзка го пишеш??Че ако са парамедици, нямаше да позволят на дядото, Бог да го прости, да си остане в къщи ли?Бабата е отишла в болница, все пак,нали?

fallback