Снимка: Pixabay
"Коронавирусът ни предупреди, че има и по-тежки неща, които могат да ни се случат, и трябва да бъдем добре подготвени и за тях. Би трябвало да променим някои неща в начина си на общуване с хората, в начина си на живот, в системите около нас - на образование, на здравеопазване. Целият живот около нас ще се промени", заяви пред БНР доц. Спас Спасков.
 
Той смята, че малко е "пресолена манджата" с прекалената информация, която залива обществото от медиите, най-вече от интернет:
 
"Всички материали, които чуваме, са с противоположен характер и неминуемо това поражда съмнение. Вече е време да разсъждаваме по-трезво около това събитие и да не преиграваме".
 
Медикът е категоричен, че прекалената информираност е стресирала хората.
 
"Вместо да говорим за живота от добрата му страна, дори с близките си, с които се събираме, коментираме най-често коронавируса. Получи се едно претоварване на хората. Имам близки, които от началото на пандемията не са излизаЛи от домовете си. Те са свръх стресирани. Такива хора има много, а това никак не е добре".
 
"Ще започне да спада броят на откритите случаи на вирусоносителите", прогнозира доц. Спасков. Според него е притеснително увеличаването на броя на приетите в болница пациенти с COVID-19:
 
"Многото открити положителни проби се обяснява с това, че основно се изследват пациенти, които имат някаква симптоматика. Застудяването до известна степен създаде по-добър биологичен терен за разпространяването на коронавируса".
 
По думите на доц. Спасков през ноември ще има вълна от нарастващи случаи, след което ще започне да утихва.

Коментари Напиши коментар

4

Феминистът

преди 1 година

Голямата информираност ли те дразни, Спасков? Казарми за цялата нация ли искаш? Мисията невъзможна! А новата реалност няма да е благосклонна към вас лекарите. Вече достатъчно добре се оформяте като шайка от мракобесни фашизоиди и самозвани невежи.

3

бай Миле

преди 1 година

мечтата на всяко тоталитарно управление - пълен контрол на достъпната информация и безропотно изпълнение "на ура" на всичко, което се спусне отгоре..."REMEMBER, remember the Fifth of November..."

2

Totenkopf

преди 1 година

Незнам къв е тоя ама е тотално неадекватен, откъде ги копате тия само ви се чудя