Снимка: Pixabay
Медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново показа, че не е допусната лекарска грешка.
 
Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев загуби битката с вируса и стана най-младата жертва на коронавируса у нас. Баща му обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му. 
 
Проверката в болницата обаче доказва, че грешки в лечението няма, посочени бяха само административни нарушения, предаде Нова ТВ.
 
Бащата на Христо сподели, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той е категоричен, че никой не е давал разрешение за прилагането на експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.
 
"Когато истината се изяснява винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве е нормално да има несъгласие при една от страните. В случая обаче границата на нормалното е премината", казва директорът на МБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Стефан Филев.
 
Д-р Филев изтъкна, че още преди да започне разследването е била стартирана медийна атака и манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase