Снимка: Helpbook
fallback

Проблемът с паркирането в столицата не се очертава да бъде решен в скоро време, дори напротив - положението се влошава. В платформата на Helpbook.info ни изпратиха сигнал, в който авторът твърди, че родобна ситуация е ежедневие в квартала им.

"Живея в ж.к. "Красно село" на ул. "Пчела". Тъй като уличката е малка и вътрешна за квартала, много от шофьорите я използват за паркинг и спират по средата на улицата ежедневно, в близост до изхода на улицата към бул. ген. СтефанТошев. Това, освен нарушение на Правилника за движение по пътищата е и постоянно затруднение за излизане от улицата на правилно паркиралите автомобили. Многократно се налага, излизайки от улицата с колата, да търся кой е спрял неправилно и запушва изхода на улицата. Това неминуемо води до забавяне и конфликти с паркиралите, а съм бременна в 8-ми месец и във всеки един момент може да ми се наложи да изляза по спешност. Моля, изходът на ул. "Пчела" към бул. "Ген. Стефан Тошев" да се обозначи по някакъв начин и да се забрани паркирането по средата на улицата", се иска в сигнала.

В район „Сердика“ служителите на „Паркинги и гаражи“ редовно взимат мерки, за да се предотврати паркирането  на непредназначени за това места, но оставяме на вас да прецените доколко това е правилно: „На 06.10.2020г. в 17.20 ч. бях спряла автомобила си на ул. "Струга" и ул. "Странджа" на аварийни светлини за 3 мин., за да взема децата си от градина, която се намира на улицата, която в момента е в ремонт. Когато се върнах при автомобила след 3 мин., служителите от градска мобилност тръгват да ми слагат скоба. Попитах любезно защо, като и директорката на градината е подала молба до Общината, в която е отразено в диапазон от 17ч. до 18ч. се взимат децата от родителите да не се поставят скоби на спрелите автомобили на аварийни светлини пред детската градина. Служителите на градска мобилност бяха поставили скоба на съседната кола на майка с три деца и се отнасяха ужасно грозно с мен и майката, когато ги попитахме защо се случва това всеки ден. Аз лично съм потърпевша 2 пъти на същото място. Моля за Вашето съдействие това да не се случва в часовете 17-18ч., когато се взимат децата“.

В пловдивски квартал по същия повод всеки ден се пишат и лепят фишове на неправилно паркираните автомобили, но от изпратените снимки става ясно, че това не важи за служителите на общинска охрана, които разполагат колите си на двупосочна улица с велоалея.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

аа

преди 3 години

бях спряла автомобила си на ул. "Струга" и ул. "Странджа" на аварийни светлини за 3 мин."научете се, че аварийните не се исползват за щяло и нещяло, те са направени да сигнализират повреда!

49

Анонимен

преди 3 години

Сега виждате ли каква беше ползата от жителството ? Равномерно разпределяне на населението по региони,градове и села.Осигуряване на еднакъв стандарт на живот,развитие на индустриализация,селско стопанство и икономика.Виждаш,че някъде,в някой регион нещо куца,строиш предприятие в окръжен град,разпределяш инженери,лекари и други специалисти и нещата плавно и безболезнено се регулират!

48

Анонимен

преди 3 години

Яд ме е, че читавите хора останаха по провинцията. В София се изсипаха всички нагли селян-дури. Не може човек да говори с тях. Лощото е,че и възпитанието липсва и е много трудно да се спрът и огледат и да видят добър пример.Той в село си е бил баш тарикат и по инерция и тук си мисли, че е така.

fallback