fallback

Премиерът Бойко Борисов тази сутрин е в Габрово и околностите му, като инспектира язовир „Христо Смирненски“, стана ясно от видео в профила му в социалната мрежа Facebook.

Министър-председателят е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, който е и бивш кмет на Габрово. С тях е и кметът на града Таня Христова.

Oще по темата
"За радост, този язовир е пълен. Еднакви права имат хората и в селата, и в града. До сряда да ми направите с Нанков Севлиево има готови проекти. Да стартират веднага. Всичко това трябва до сряда да е готово и да се използва времето докато се съберат водите да направим водопровода", отбеляза министър-председателят.

“За мен Габрово, Севлиево е едно и също. Трябва да има вода и за селата, и за града.“.

Борисов се поинтересува и дали пенсионерите са доволни от 50-те лева, които получават от правителството като помощ във връзка с кризата от COVID-19.

Той отбеляза още, че председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева му се е обадила, за да му благодоари за увеличението на заплатите на учителите.

Преди да стигне до язовира, Борисов инспектира нова църква в Габрово.

"Вече си е истински храм - изписан, изографисан", възкликна Борисов и стана ясно, че ще бъде осветен на 1 ноември. Той припомни, че миналата седмица е посетил катедралата в Ловеч.

Борисов коментира и увеличения брой заболели от Ковид-19, като обясни, че заради това на хората на първа линия са увеличени заплатите с 30%. "Ние не затваряме нищо, напрягаме максимално медицинската система, за това 460 млн. повече в новия бюджет сме заделили за здравеопазване. За да може да пазим психическото здраве", заяви премиерът

Борисов посочи колко е важно да не се вдига броят на заразените с COVID-19 и апелира към кметовете да продължават да вземат необходимите мерки.

Предполагам как се чувстват хората, като гледам как се затваря Мадрид например, представете си да излезем и да затворим София в пълна карантина - не ни минава и през акъла, коментира той. Въпреки че сме заявили, че няма да го правим, хората все пак това ги тревожи, отбеляза премиерът. Главоломно се вдига ръстът по цяла Европа, затова е важно да се обяснява какво правим, за да преминем през този ужас, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

241

Анонимен

преди 3 години

Абе заработите ли надника от Бабекян?

240

бл.134 в Зап. парк

преди 3 години

Това ли е грижата за хората . Ще ги оставите да измрат. Спаяват се корумпирани и фалшиви бизнеси с милиарди

239

МИКЕЛАНДЖЕЛО

преди 3 години

СНИМКА-КАРТИНА - МИСИРКАТА И ПУЯКА...

fallback