Не трябва да се допуска водоснабдяването да се превърне в системен проблем на България, заяви президентът Румен Радев, който се срещна с представители на Сдружение "Граждани за Севлиево".
 
Градът е на ограничителен режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица населени места в общината се осъществява чрез водоноски. Подобен проблем в Севлиево и близките села има почти всяко лято, а решение на проблема не се вижда.

Още по темата
На срещата на "Дондуков" 2, която се проведе по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойство от дългогодишното бездействие на отговорните институции, които многократно са били сезирани за проблема, съобщават от прессекретариата на държавния глава.
 
Според представителите на сдружението единствените отговори на предприетите досега инициативи – гражданска подписка от 10 000 души,  апели, мирни протести и публикации в местната преса, са неизпълнени обещания и призив гражданите също да търсят възможности за справяне с  проблема.
 
Има реална опасност водоснабдяването да се превърне от инцидентен в системен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори не само в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, заяви президентът.

Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента огромните средства, които се заделят за управлението на водите, следва да водят и до очакваните от обществото резултати.
 

Коментари Напиши коментар

77

СКОРПИОН !

преди 2 месеца

До Йончо Попов 67. Йончо, грандиозни са параноичните ти разсъждения! Комунистите ни лъгаха 45г. за светлото бъдеще, което създадоха само за себе си, и продължават да лъжат такива наивници като теб! Лайнометници сте вие, Йончо, че все още им вярвате ! Разтревожил се фигуранта, и с право, безбожника! Да беше излязъл на жълтите павета, не с вдигнат юмрук, а да беше коленичил с вдигнато лице към небето, към БОГ, и да се помоли за дъжд! Проблема е световен, природата си отмъщава за всичко!!!

76

Анонимен

преди 2 месеца

оставка фигуранте!

75

Анонимен

преди 2 месеца

До нали знаете
а то вие протестърите, привърженици на Радев, сестра Галева и Импексова, не повтаряте едно и също... безидейни хора, тропащи с крак, правещи безумни провокации с хора с увреждания(щото детето от вчера в НС, не е вече дете)