Снимка: БГНЕС
fallback

КК "Албена" ще запази и за догодина по-ниските цени на плажните принадлежности. Ръководството на комплекса оценява като печеливша тази стратегия, тъй като през целия сезон – от средата на юли, почти до края на септември чадърите са били заети. "Албена" разполага със 150 декара плажна ивица, от която половината е отредена за свободна зона.

Независимо от ниските цени на плажните принадлежности през този летен сезон от КК „Албена“ отчитат печалба при отдаването им под наем. Основната причина за това е и по-ниската концесионна такса – вместо 2 милиона лева от курорта са заплатили около 300 000 лв., заяви изпълнителният директор Красимир Станев, цитиран от БНР.

Според Станев преди този летен сезон българските курорти са предоставяли плажните принадлежности на необосновано високи цени, което е и изгонило много от родните туристи към Гърция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

към 19ти

преди 3 години

Абе умнико, ние живеем във Варна и всичките тарикатлъци са ни ясни. Не ми давай за пример Гърция, защото те са като нас по манталитет. Ако имаш късмет да се разходиш по света, ще видиш всякакви по вид плажове. На Северно море има плажове като кабинки, защото е ветровито, в Латвия, Полша са подобни и с твърд пясък-карат колело направо по плажа. Има места, където не става без шезлонг, заради камънака. Ако разгледаш морските карти, ще се очудиш колко малко пясъчни ивици има, спрямо бреговата ивица.

18

Анонимен

преди 3 години

Виж 17,ако смяташ,че само на БГ плажа има шезлонги ,а по Средиземно и Егейско море няма ,ами нещо не си в час.

17

Анонимен

преди 3 години

Не знам много ли е,малко ли е но,2 млн. за концесия дори 150 дка плажна ивица ми звучи като обирджийство.Сезонен наем/юни- септември.Абе хората трябва да поддържат плажа,да е чисто,спасителни постове,медицинска служба, почистване,подобрения,не да се чудят как да избиват наема и реално ползват половината.Има нещо сбъркано в тези концесии,затова плажовете не се поддържат отделно фас до фас,но то е до културата на клиентелата .Да направят една обиколка на плажовете в Италия,да видят къде се пуши

fallback