Снимка: БГНЕС
fallback

Днес над 40 от заразените с COVID-19 са от област Бургас. Кметът на града Димитър Николов увери в пост във Facebook, че няма място за притеснение.

Oще по темата

"Отправих официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница, и други здравни заведения в Бургас да бъдат включени в обслужването на ковид пациенти.

Няма място за притеснение, регистрираните нови случаи в Бургас са 6 от 64 за бургаски регион, но болничното лечение на пациентите в областта се осъществява предимно в бургаските болници.

Към момента основната тежест поемат инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, където има настанени 16 пациенти и общинският диспансер за белодробни болести - с 26 пациенти от целия регион.

Легловата база е запълнена и трябва да се подготвим да поемем бъдещите случаи от региона чрез разширяване на мрежата от болници в Бургас, които да сключат договор със здравната каса за лечение на пациенти с ковид.

От днешните регистрирани случаи - 49 работят в цех в Айтос, 4 са пациенти на вътрешно отделение на болницата в Айтос, 6 са от Бургас и са под домашна карантина, останалите са от Карнобат и Руен.

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

"Това не беше ли онзи кмет, който премести пейките от парковете, за да не се разхождали хора..."--- Не, това е онзи кмет, който ОТКЪРТИ пейките от парковете, и със все част от асфалта от алеите ги натовари на самосвали и ги скри. За да не се изкуши някой да направи шокиращото престъпление да се разходи из парка и, недей Боже, да поседне на пейка.

19

Анонимен

преди 3 години

Това не беше ли онзи кмет, който премести пейките от парковете, за да не се разхождали хора по време на пандемия. Евала, мозък, за идващият есенно-зимен сезон може и да преместиш плажа.

18

Тони

преди 3 години

Най-добрият кмет в България, направи от Бургас град - приказка !

fallback