Снимка: Pixabay
Две възрастни жени на 93 и на 92 години в Пазарджик са починали след усложнения от COVID-19, съобщиха от местната Регионална здравна инспекция.
 
Първата жена е от село Синитово и е имала придружаващи заболявания - сърдечна недостатъчност с предсърдно мъждене и трептене, мозъчно-съдова болест, хронична бъбречна недостатъчност и нарушен глюкозен толеранс, пише "Монитор". Другата жена е от град Пазарджик и е била с придружаващи заболявания стенокардия, състояние след прикаран мозъчен инсулт. 
 
За изминалото денонщие общо 7 са новите заразени с коронавирус. Положителните проби са на 5 жени. Едната е на 37 години от град Панагюрище, хоспитализирана в МБАЛ "Уни Хоспитал", друга на жена на 54 години от село Добровница, поставена на домашна изолация. Заразена е и жена на 72 години от град Пазарджик, хоспитализирана в "СБАЛПФЗ-Пазарджик",  както и жена на 78 години от град Пазарджик, поставена на домашна изолация. А 67-годишна жена от град Пещера е хоспитализирана в МБАЛ "Професор Димитър Ранев". 
 
Останалите двете проби са на 52-годишен мъж от град Пазарджик, хоспитализиран в "СБАЛПФЗ-Пазарджик" и мъж на 42 години от град Панагюрище, поставен под домашна изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase