Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Учителка от детска градина "Звездица 2" в Русе е диагностицирана с коронавирус, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Последният работен ден на 58-годишната учителка е бил на 18 септември, а първите й симптоми се появяват два дни по-късно. Те се изразяват в отпадналост и повишена телесна температура до 38 градуса.

По тази причина жената решава да си направи PCR-тест в частна лаборатория, като резултатът й е положителен. Към момента тя е под домашна изолация.

От Регионалната здравна инспекция в Русе досега са установили 27 души, които са контактни на заразената. Става дума за 25 деца, хигиенистка и учителка. Те са поставени под домашна карантина.

От Областния оперативен щаб информират, че ще бъдат изследвани 10 деца, от които осем са от детската градина. От там обясняват още, че PCR-тестове ще бъдат правени само на тези, които са проявили някакви симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

славянин

преди 3 години

Абе що за сте вие, които си правите PCR-тестове особено по собствено желание, не вдявате ли, че при положителен резултат отивате под домашен арест за две седмици заедно с една камара хора около вас!? Никога няма да си направя такъв тест нито по чуждо, нито пък по собствено желание!

12

Анонимен

преди 3 години

Новините за фалшивия вирус ги пишете веднага и с нечовешки хъс, а за 40%-ното увеличение на пенсиите в Румъния цари космическа тишина.

11

Shark

преди 3 години

А служителите в хипермаркетите какви са здрави, нищо не ги лови, ни корона, ни нищо. също и барманите по чалгарниците. Брей, къФ вирус начиии, само по учителки и ученици ходи. И то сега се научи този вирус по тях да ходи, от 15.09 насам, преди и при тях го нямаше.

fallback