Снимка: Pixabay
fallback
Изписан е и последният обитател на дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, който е бил заразен с коронавирус, съобщиха от Монитор. В социалното заведение преди около два месеца беше регистрирано огнище на заразата.
 
Това е 79-годишен мъж, който е бил настанен за лечение в инфекциозното отделение на болницата "Канев". Човекът сега е поставен под домашна изолация.
 
86 обитатели на дома бяха диагностицирани с COVID-19. Десет от тях изгубиха битката с болестта. Всички жертви са имали и придружаващи заболявания. Десет души от бяха заразени, но преди дни и последният от тях даде отрицателен PCR тест.
Oще по темата
 
Общо 56 от обитателите, които бяха заразени с коронавирус, са върнати в старческия дом. Други са настанени в кризисния център на организацията "Каритас", а някои са поставени под домашна изолация. Един е напуснал социалната институция.
 
От началото на пандемията в Русенско 20 души са изгубили битката с коронавируса, половината от които са от старческия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

офф

преди 3 години

В тия Домове, хората захвърлят близките си с нелечими болести! Там без к19 си *** като мухи! Така че надеждата на Мутафа, че яко ще се мре и тук не се сбъдна!!!Българският ген се не плаши от вируси!

3

Анонимен

преди 3 години

Идеята ми беше да изчисля процента в огнището. Все пак да се има в предвид, че този тип места, не са без противоепидемиологичните мерки, въпреки това, и като животи и като проценти е много.А причинителя, преминал като вълна ги отне за кратко време. Да се замислят тези, които все още смятат, че Ковид е почти обикновен грип.

2

ДДРОнег

преди 3 години

До АнонименТова много ли е , малко ли е?!Това се десет живота - много е !Това са 12 % - статистически много е малко , за щастие !!!Този вирус е толкова смъртоносен, но наистина последствията от него са по-дългосрочни, така че разумно да се пазим !!!

fallback