Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Шейсет и девет души от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе вече са излекувани от коронавирус. През последното денонощие още един мъж - на 75 години, е преборил инфекцията и е изписан от Университетската болница "Канев", съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Още по темата

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 96 са диагностицираните с коронавирус. От тях 86 са възрастни, като осем починаха, предава БТА.

Десет души бяха заразени от персонала на дома - деветима вече са излекувани, а санитарка все още е под домашна изолация.

Четирима от заразените възрастни са на болнично лечение, а други петима, които са без симптоми, са настанени в общинската вила "Липник" край Русе.

От общинската управа в града информираха, че по време на кризата с коронавируса в дом "Възраждане" са помагали и две доброволки. Това са Аглая Серафимова и Янка Янчева - директори на детски ясли в Русе. Жените са се грижили за заразените възрастни, които са били без симптоми, в продължение на две седмици.

От кметството благодарят на Аглая Серафимова и Янка Янчева и информират, че двете са дали отрицателни проби за COVID-19 след излизането си от дома.

Коментари Напиши коментар

2

Герберастъ

преди 5 месеца

Да бъдат така добри,и да споделят как са ги излекували?!

1

Браво

преди 5 месеца

на Аглая Серафимова и Янка Янчева! Да са живи и здрави и да просветляват народа с добър пример! Ако имаме повече като тях България ще е #1