Снимка: БГНЕС, архив

Автобус със спортисти катастрофира на магистрала "Тракия", след като на шофьора му е станало зле. Водачът е починал, съобщиха от МВР.

Малко след 20.40 часа е получен сигнал за инцидент в района на 70-ти км на автомагистрала "Тракия". Според първоначалната информация шофьор на автобус, превозвал 24 спортисти, се е почувствал зле, но все пак е успял да намали сериозно скоростта, преди да изгуби управление над превозното средство.

Автобусът е излязъл от пътя и леко се е наклонил. Няма сериозно пострадали от пътниците, трима са с леки оплаквания. Шофьорът обаче е починал, като се предполага, че е получил инфаркт.

На място са екипи на пътна полиция, пожарна и медици.

Автобусът е на ФК "Беласица" Петрич. По информация на "Фокус" в него е пътувал мъжкия отбор на петричани, който по-рано през деня гостува на ФК "Оборище" Панагюрище.

Община Петрич е изпратила веднага втори автобус от гр. Пловдив, който да прибере мъжкия тим. С представители на отбора поддържа постоянна връзка кметът на Петрич Димитър Бръчков. Всички от отбора, които пристигайки в Петрич преценят, че искат медицинска консултация, отново ще бъдат прегледани в болницата, увериха от общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase