Снимка: Pixabay

Монасите и хората от персонала на Рилския манастир, контактни на заразения с коронавирус 39-годишен архимандрит, са дали отрицателни проби за COVID-19. Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Кюстендил, цитирани от БНР. Тестването е извършено от екип на районната болница в Кюстендил. 

Игуменът на Рилската обител, Адрианополски епископ Евлогий, поискал да бъдат тествани лицата, които са контактували с архимандрита. Първоначално се обърнал към РЗИ в Благоевград. Оттам му обяснили, че това трябва да стане, но в Инспекцията в Кюстендил. Тестването е извършено от екип на Кюстендилската районна болница, каза главният лекар д-р Александър Величков:
Още по темата
 
"Една наша колежка им е взела проби при нас. Ние ги изпратихме. Дойдоха резултатите. Отрицателни са. Тези, които ни е донесла д-р Кирилова, са отрицателни".
 
Адресът на архимандрита, който е заразен с COVID-19, е в София. Затова случаят е поет от РЗИ в столицата. За лечението му се грижат екипите на "Пирогов", обясни д-р Матей Попниколов - заместник-областен управител на Кюстендил и член на Областния кризисен щаб.
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 месеца

До 4Бог бдял над вярващите.....Тъй е чадо но Бог гледа по сърце а не на партийна книжка с псевдоним!

4

Анонимен

преди 9 месеца

Отчетата твърдят, че вярата пази от зараза и в църкви и манастири не е възможно да се зарази човек. Бог бдял над варващите.

3

Аззз

преди 9 месеца

Ковид нали според руската църква бил заради хoмoceксуалните? Как ще коментира?