Снимка: БГНЕС

Коронавирусът влезе и в Рилския манастир. Това обявиха от областния кризесен щаб в Кюстендил, цитирани от "Монитор". 39-годишният архимандрит Макарий (Чакъров) е приет за лечение в Пирогов. 

Монахът първо е бил приет в Благоевградската болница, а след това е прехвърлен в София. Той се е почувствал зле след пътуване до Гърция. Архимандрит Макарий е с пневмония, но не е поставен на командно дишане. Състоянието му е било сериозно, но вече се възстановява.

Контактните с него лица и служителите на Светата обител в Рилския манастри са били тествани. Никой от тях не е дал положителна проба за COVID-19. Към момента в манастира няма други заболели от коронавирус. През целия ден там се извършва дезинфекция.
 
Манастирът е отворен за посетители при спазване на противоепидемичните мерки.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 месеца

До Ама 11Божиите служители,нали не ги ловеше!То нашите са едни такива 'божии" служители че направо да ти умре червеният доноснически байрак!

13

Архангел Псувнаил

преди 9 месеца

Ейй, и на най-святото посегнахте. Това ционистите сте си евали маменцето.

12

Миро

преди 9 месеца

Стига глупости, и свещенослужителите са хора, и тях ги лови.. познавам отец Макарий още преди да се подстриже за монах, страхотен човек е! Да му даде Господ по-бързо да се възстанови!