Снимка: БГНЕС
fallback

Пациент избяга от Инфекциозна клиника в Пловдив, съобщиха от полицията. 31-годишен мъж си тръгнал от болничното заведение около 17.30 часа на 8 септември. Поне тогава медиците са установили липсата му и един от лекуващите го лекари е подал сигнал в полицията.

Установено било, че избягалият е 31- годишен пловдивчанин, жител на "Столипиново", настанен за лечение от близо 10 дни, предава "Монитор".

Мъжът, който е с множество инфекциозни заболявания, едно от които е СПИН, бил установен на домашния си адрес, но отказал хоспитализицая.

По случая е образувана проверка с мнение за връчване на предписание от РЗИ, а за извършеното престъпление е докладвано на Районната прокуратура в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Щом

преди 3 години

някой е заплаха за обществото - изолация! Ако трябва и насила! Както болните от лепра някога - в лепрозориуми!

21

Анонимен

преди 3 години

Като иска да си ходи дома да си ходи. Защо да го държат в болницата насила и белите хора да плащат за престоя му? А в същия този момент бели хора да не могат да си намерят кой да ги лекува и къде, или да броят парите си в джоба и да се чудят дали да се лекуват или да си купят храна.

20

Анонимен

преди 3 години

До колкпт знам, спин не е силно заразна болест и не е зсдължително да е под карантина в инфекциозното. Та, какво е правел този човек в инфекциозното си остана тайна за нас, след прочитане на новината. :-)

fallback