Снимка: Pixabay
Болницата в Добрич е изправена пред тежка кадрова криза. Преди две седмици оттам казаха, че има недостиг на специалисти за Инфикциозното отделение, пишат от bTV.
 
В началото на пандемията зараезните от COVID-19 в града се брояха на пръсти. През юли месец броят им рязко се увеличи. Здравните власти определиха ситуацията в Добрич като притеснителна. А местната болница се е превърнала в източник на заразата заради липсата на организация.
Още по темата
 
Ръководството на здравното заведение бе сменено. А от окръжната прокуратура възложи проверка на ЗДравната инспекция след сигнал, който беше подаден от лекар в едно от вътрешните отделения за лоша организация на работа и опасност от разпространение на инфекцията в болницата.
 
На прокуристът д-р Георги Желязков остана задачата да отстрани нередностите в болницата. Достъпът до болницата вече е ограничен за външни лица. "Нещата вече не са такива каквито бяха, COVID пациентите са изолирани, не се смесват с останалите и нямат контакт с персонала от другите отделения", заяви медикът. 
 
Кадровият проблем обаче остава. Лечебното заведение все още няма лекар-специалист по инфекциозни болести.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase