Снимка: Pixabay

Многопрофилната болница в Добрич спешно се нуждае от командировани лекари и медицински сестри, предаде БНР. Болницата е изправена пред огромен кадрови проблем и няма възможност да осигури достатъчен медицински персонал за работа в COVID-отделението на болницата. Министерството на здравеопазването, което е принципал на здравното заведение в Добрич, също ще бъде уведомено за нуждата от медицински персонал. 

Прокуристът на многопрофилната болница в Добрич д-р Георги Желязков заяви, че с проблема здравното заведение не може да се справи без помощ отвън:
Още по темата
 
"Много ни е трудно. Ще имаме нужда от помощ. Може би ще имаме нужда от командировки, защото не можем да се справим сами. Току-що излизам от срещата с медицинските сестри и лекарите и просто не знам как ще се справим. Вече работим не на предела, а извън предела".
 
Д-р Желязков се опасява, че броят на заразените и нуждаещи се от болнично лечение тепърва ще се увеличава. Той обясни, че вече няма смесване на потоците във Второ вътрешно отделение, където се лекуват пациентите с COVID-19. Преустановен е и свободният достъп на посетители в здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase