fallback
 
Магистрала "Тракия" е най-натоварената у нас, но се оказва е и най-опасна. Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.
 
Председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров обясни, че след въпросната катастрофа от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна.
 
"В скорошната ни история имаме подобен казус, когато компроментирана настилка доведе до това автобус да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинения срещу фирмата, която е извършила ремонта", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
Владимир Тодоров заяви, че не намира за нормално да имаме най-скъпите магистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство.
 
"Имаме участъци, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър", изтъкна Тодоров.
 
Според него Пътната агенция трябва да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор, който анонсира проблеми ежедневно.
 
"Крайно време е да заработи реално тази тол система, за да влязат едни средства, за да може парите за поддържане на тази магистрала да са достатъчни", категоричен бе председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

217

Анонимен

преди 3 години

До 255 от 254:Напълно съм сагласен. Така е умно да се направи разбира се, влагаш матеряли и е малко скъпо на после само с подръжка се ползва много по-дълго време. А при нас се спестява от всичко и си мислят че няма разлика от качеството и дебелината, затова и само след няколко години всичко се напуква, пропада, банунясва и се рони слоя.Парите се усвояват, фирмата минава метър и резултатите са на лице.Ах, а на запад само какви магистрали има да ти е кеф да караш

216

Анонимен

преди 3 години

Сръвнява мост или тунел на магистрала с равен участък.

215

Зозо

преди 3 години

Глупости, Боеко е велик, да се свети името Му. Добре че герб да краде вместо комунистите.

fallback