Снимка: БГНЕС
Проверка, която е била възложена от Върховната административна прокуратурата, е открила поредните нарушения, свързани с ограничаване на достъп до морските плажове, предаде БНР.
 
Става дума за плажовете "Русалка - бейби плаж", "Русалка - централен" и "Русалка – каяк".
 
Едно от нарушенията е, че достъпът за летовници е възможен срещу т.нар. "гривни", които струват 6 лева.
 
Въведена е и такса за и ползване на паркинг. В рамките на комплекса е поставена табела, от чийто текст се разбира, че срещу куверт от 6 лева на човек посетителите могат да ползват цялата инфраструктура на селището, както и плажните принадлежности.
 
"За извършената проверка длъжностните лица от Министерството на туризма са съставили констативен протокол, към който е приложен снимков материал и касовия бон от заплатените такси за "гривни", информират от държавното обвинение.
 
От там уточняват още, че са уведомени от Министерството на туризма, че в най-кратки срокове ще бъдат предприети действия по търсене на административно-наказателна отговорност спрямо търговско дружество за ограничаване на безплатния достъп на гражданите до трите морски плажа, както и за поставянето на плажни принадлежности на неохраняеми морски плажове без право на това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase