Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Градската среда в България все още не е достатъчно достъпна за инвалидите. Това становище изразяват от неформална общност "Алианс за достъпност".

От там призовават за спешни промени в Закона за устройство на територията, чрез които да бъде въведен критерий за оценка на достъпността и задължителна достъпност на градската среда.

Хората със специални нужди са възпрепятствани да гласуват по време на избори. Туристически дестинации и обекти масово не са пригодени за свободно движение от всеки, а децата с двигателни проблеми нямат възможност да посещават часовете по спорт в училище, коментират още от Алианса.

Темата коментирахме в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR с Иван Янев от "Алианс достъпност" и параолимпиеца Камен Минков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

Отговора на въпроса е ,че никога няма да е достъпна градската среда така както трябва да бъде по простата причина ,че всичко се прави само за пари и отбиване на номера.Няма професионалисти (хора които имат знания и вършат нещата с отношение ).Толкова ме хваща яд да гледам някой творения на инженерната мисъл които са направени с цел само да се вземат парите,че няма да ме е толкова яд ако са ги взели без нищо да правят.

9

Анонимен

преди 3 години

Единствените инвалиди, за които властта мисли, са умствените такива. В това число т.нар. "бизнесмени" и самите представители на управляващата клика.

8

Анонимен

преди 3 години

Докато онази тъпичката с фризурите не остарее достатъчно, че да осъзнае необходимостта. Онази, дето е родена в Самоков, живее в Манастирски ливади, и се прави, че преместването от селото в гетото й харесва зверски много.

fallback