Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ситуацията с безводието в Перник може да се повтори по цялото българско Черноморие, предупреди министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ.

Oще по темата

„Язовир "Камчия" захранва цялото Черноморие, и ако за Варна имаме решение през Девня и яз. "Цонево", то за Южното Черноморие... на Нова година "Камчия" беше 100 млн. куб. метра, сега няма и 60.Нужен е спешен ремонт на яз. "Порой" и яз. "Ахелой“, каза той.

Според него с 50-60 млн. лв. в момента може да се спаси следващия летен сезон.

В Рила трябваше да се направят пътеки с чакъл, за да може по тях да вървят хората и да не съсипват планината. Има прокурорска проверка, проектът трябва да се възстанови, мястото на багерите не е в Рила, допълни министър Димитров.

В четвъртък ще има възстановяване на пътеките, материалите за пътеките ще се качват с коне. Ще има и информационен център с база на планинските спасители.

Според министър Димитров проблемът с джиповете, които качват туристи към Седемте рилските езера, ще бъде прекратен след 13 август, тъй като зоната до парка ще стане под контрола на Парк "Рила" и РИОСВ-София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

До 103

преди 3 години

Казал съм, че данни за качеството на водите може да се намерят на сайта на БДЧР-Варна. Макар и непълни и с някои изключения, в общи линии качеството на водите на Цонево покриват изискванията за кат.А1 по Наредба 12. Това донякъде обяснява защо не си имал определени приключения след пиенето на вода от язовира. Друга част включва доброто здравословно състояние и имунитет до момента, но те не са вечни, нито се разпростират върху всички. Така че, някой друг може и да не сподели твоите впечатления.

70

Анонимен

преди 3 години

Лакомията ще ни затрие! Бетонираха Черноморието, протягат алчни ръчички и към планините. Симеоновските езера са съвсем до София, който не е виждал залудо похарчени европейски пари, да отскочи до Симеоново и ще види няколко бетонирани гьола пълни с *** вода. Те това са им езерата! Това са замислили и за Рилските езера. Трябва да ги спрем!

69

До 98

преди 3 години

И аз съм ходил на Искъра под Самоков и над язовира за риба като ученик, и аз съм пил от реката. Тогава все още нямаше пречиствателна станция, въпреки че ***'алата пак си беше там на брега и *** имаше бол. Бил съм дете, правил съм го, но сега ще си го спестя.Липсата на цвят, вкус и мирис на една вода не я прави автоматически чиста. Ако те интересува какво още съдържа видимо чистата вода на яз.Цонево, влез в сайта на БДЧР Варна и чети. После ако искаш, пак може да пиеш на воля, няма да преча.

fallback