Снимка: БГНЕС
fallback

Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират магистрала "Тракия". Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в града, предаде БГНЕС.

Комисар Илиян Илиев от "Охранителна полиция" съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си.

След ситуацията, при която на протеста тази сутрин възникна напрежение, е образувана проверка. По-рано през деня един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистралата пеша, но бе спрян от органите на реда.

Oще по темата

След инцидента се изясняват действията и на двете страни, участвали в сблъсъка – както на протестиращия, така и на полицията, уточни комисар Илиян Илиев.

"Правата на протестиращите не са нарушени заради недопускането им до магистралата", уточни Илиев.

Протестиращите са се отказали от блокирането на самата магистрала, но ще направят дъга от Стара Загора до вишката до село Свободен и после ще се приберат.

Полицията обаче коментира, че не могат да се доверят на устни уверения, защото призивите за блокада в социалните мрежи продължават.

На протеста снощи е имало около 80 автомобила и 150 души, по данни на полицията. Към момента те са по-малко, но се очакват подкрепления от Варна и Хасково.

Пътят Стара Загора – Хасково е блокиран, шофьорите могат да използват обходни маршрути. Блокиран е и достъпът от Стара Загора до магистралата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

РаздайтеИмБлизалки

преди 3 години

Хайде някой да ми каже с какво протестърите са по-различни от следното: Едно дете се е тръшнало насред супермаркета и реве-"Искам сладолед,искам сладолед, искам веднага, ама искам и всички вие веднага да ядете сладолед, иначе няма да стана!" Майка му и баща му се чудят дали да го шамаросат,но някак си не върви да е публично.Граждани предлагат да свършат тази работа вместо тях.На всички обаче е ясно,че възпитанието му е тотален провал и от това човек няма да стане,особено ако номерът му пак мине!

47

Анонимен

преди 3 години

Нека излязат достатъчно хора, тогава ще видим еничарите и българоубийци от полицията какво ще правите.

46

Анонимен

преди 3 години

Бутайте в ареста вече всеки нарушил реда. Вече правят терор върху населението и туристите. Няма какво да ги бавите.

fallback