Снимка: БГНЕС
fallback

Болницата в Разлог е препълнена от заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR- лаборатория, съобщава БНР.

Oще по темата

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог, са 11. Здравната система е на ръба. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница.

„Искаме да направим нещата така, че да отговарят на всички изисквания на РЗИ да има отделно помещение трябва да направим ремонт“, допълни той.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

славянин

преди 3 години

Театърът епидемия/пандемия от коронавирус по цял свят продължава!

29

МНЕНИЕ

преди 3 години

ДА ГИ ПРАТЯТ НА МАНГЪРА В БОЛНИЦАТА, ЛИЧНО ДА ГИ ЛЕКУВА. САМО АКЪЛ ДАВА, НО НЕ Е ПОМОГНАЛ НА НИТО ЕДИН БОЛЕН. ТОЗИ Е ЗА НАРОДЕН СЪД, НО СКОРО СТАДОТО ЩЕ СЕ УСЕТИ. КАТО МУ ПРИПАРИ ПОД КРАКАТА И НЯМА МЕСТА И ЗА ДРУГИ БОЛНИ. МНОГО СКОРО....В СЪСЕДНА СЪРБИЯ ИМА 4500 В БОЛНИЦА И 150-180 НА ВЕНТИЛАТОРИ. ПРОВЕРЕТЕ, АКО НЕ ВЯРВАТЕ.

28

Анонимен

преди 3 години

Лекари предупредиха преди време, че заради увеличаване на клиничната пътека, болниците ще се претъпчат излишно. Не е толкова проблем вирусът, колкото прогнилата здравна система, търгуваща с човешкия живот за пари. От тази статия не става колко са действително болните и колко просто запълват легловата база.

fallback