fallback

Откриваме най-високотехнологичните заводи с висока добавена стойност в Северозапада, обяви във Враца премиерът Бойко Борисов, който инспектира инфраструктурни проекти в града.

Той провери завод на немската компания МД Електроник и отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато. "Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи той.

Oще по темата
"Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за "Фолксваген", добави министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Преди това премиерът посети и спортната зала в града, а по-късно обиколи с джипа си и други проекти. Заедно с него са кметът на Враца Калин Каменов и строителният министър Петя Аврамова. Регионалната министърка отчете милиони инвестиции, а премиерът отбеляза, че най-важното е да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра.

Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

Борисов посочи, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", подчерта министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

412

бре бре

преди 3 години

Не думай *** тикво. Съвсем вече се оплете в лъжите си. Вече не знаеш на кой свят се намираш, ама инспектираш ли инспектираш. Я си инспектирай гащите да видиш има ли нещо там.

411

Анонимен

преди 3 години

Първо - нито Борисов, нито Живков а сторили пътища. Просто единият крадеше много, другият си слушаше съветниците имаше период в управлението на БКП, когато кариеристите и постаджиите не бяха изместили идиалистите и работещите. Нещо, като СДС преди и след 92-а. Тогава ного се направи. Ама от 82-а насам, запознаха едни сулю и пулю, защото партията имаше грешната политика, да превръща в *** цялото население. Политика, стояща и днес.

410

само питам

преди 3 години

А през село Крушовица минал ли е?Ще е добре да направи нещо за Крушовичани.Тя момата откак излезе все да завлече нещо мисли, ама нали Крушовичани са обикновени хора, нама какво да вземе и вече не ги спохожда.

fallback