Снимка: Pixabay
fallback
Питбул нападна и уби друго куче пред погледите на деца и родители в близост до детска площадка.
 
Хората все още са в шок от случилото се. Собственикът на питбула го е оставил без надзор и без намордник. В съседство до детската площадка има и място за разходка на кучета и родителите са притеснени за децата си.
 
"Всичко се случи около 17:30 часа, когато площадката е пълна с деца. В кучешката площадка имаше питбул, който бе видимо агресивен. Той прокопа дупка за секунди и излезе от площадката. Хвана малко кученце, което преминаваше покрай мрежата. Всичко това пред погледа на децата", разказва Радина Грозева, свидетел на случката, пред Нова телевизия.
 
Родители разказват, че подобно нещо не се случва за първи път. Имали са много и различни проблеми свързани с кучета.
 
"Определено тази площадка за кучета трябва да бъде премахната. Никой не се грижи за нея и тя представлява опасност за децата ни. Едно голямо куче може да излезе много лесно", допълват още родители.
 
"За разхождане на куче без намордник глобата е 100 лв. Според мен проблемът е отношението на собственика към животните. Случилото се е престъпление и би следвало да се разследва от прокуратурата и полицията. Там вече наказанията са различни. Тази година има над 10 акта от такъв тип", коментира зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

На първо място евтаназия на всички агресивни породи,забрана за отглеждане,контрол.Сдемокрацията изкочиха комплексите на простака,всички дребни физически и душевно хора се возят в големи коли и имат агресивни кучета,те мерят със своя аршин.Колко нападения трябва да се случат,колко разкъсвания на хора и животни за да се приеме подходящ закон!?Заслужаваме участта си.

33

rotos

преди 3 години

До АнонименБългаринът може да го удариш или по врата, или по джоба. Понеже по врата не можеш да го удариш, (наказуемо е и ще ти спратне накоя глоба, а може да е и по-силен) удари го по джоба. Една солена глоба ще му дойде на место. Освен това опцията с ефтанзията е също много ефикасна. Кучетата са много мили животни, когато са възпитани отговорно и правилно

32

Анонимен

преди 3 години

Тази "новина" я пуснахте миналата седмица.Колко пъти ще я рециклирате?

fallback