fallback

Къмпинг "Каваци" отново е при семейство Баневи. Бургаският районен съд изненадващо отсъди в тяхна полза морския обект, който изгубиха за стопанисване преди 4 години.

Препълненият с туристи къмпинг днес осъмна с нова охрана, наета от Баневи. В имота влезе частен съдебен изпълнител, който отрече вчера да е бил упражняван натиск върху собственици на заведения за допълнителни такси.

"Не сме разговаряли с никого за пари, ние си вършим работата, както виждате идваме тихо и кротко", каза Ивайло Бакалов от ЧСИ.

Моделът Златка Димитрова обаче твърди друго. "Обикалят по плажната ивица някакви мъже с черни дрехи. Искат да всяват някаква паника и раздори и хората да напуснат къмпинга", коментира Димитрова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

От 3 години обектът е стопанисван от друга фирма, която обаче е отдала имота под наем на Цено Ценов. По думите на адвоката му, когато има трето лице, изпълнението на заповедта трябва да се отложи. Според него не е ясно кой в момента влиза във владение на Каваци.

"Справката в търговския регистър сочи, че представител на дружеството е Евгения Банева, тук се явява някаква жена, коя не е ясно на какво основание е записана в протокола", посочи адвокатът на наемателя Росен Русев.

Въпросната жена е Мария Маринова, която гарантира, че туристите и търговците на обекти в къмпинга по никакъв начин няма да бъдат засегнати от промяната на собствеността.

Припомняме, че семейство Баневи са обвинени за пране на пари за над 1 млрд. лв., а Антикорупционната комисия внесе иск в съда за отнемане на имущество на фамилията за над 140 млн.лв.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Иван Козарев-Балкан

преди 3 години

Пичове, ако Прокуратурата е на ГЕРБ за да се правя с неудобните, то Съдът е на ДПС;))) Нищо лично ви казва Доган, но ние сме либерали и членуваме в еуропският либерален алианс. А там нещата са така, ку имаш кинти и си платиш, нема значение къв си, оправдателна присъда;))) Абе, вие, какво си мислете? Ламята има няколко глави, едната се вижда, но другата е скрита някъде в "Росенец";)))

17

Анонимен

преди 3 години

Така е накрая всичко опира до съда и там "изненадващо" отсъжда. И който се захване да махне корумпираните съдии и почват протести анархии и прочее. Въобще никой не говори за съдиите.

16

Анонимен

преди 3 години

Е нали хвалехте Гешев, вижда се че нищо не е свършил само вдига пушилка и се заяжда политически. Падна и тая опорка на гербавите че гешефтаря на тиквата се оправял с олигархията. Оставка!

fallback