Снимка: БНР
fallback

Пет са жертвите на тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 160-и км в посока София.

Сред загиналите е и шофьорът на тира, който предизвика инцидента, предаде БНР.

Шестима са пострадалите. Те са откарани в Университетската болница в Стара Загора. Най-тежко е състоянието на дете на две години и половина с травма на главата, има опасност за живота му.

Oще по темата

Катастрофата е станала около 17.30 часа. В района на село Оризово шофьор на тир с турска регистрация, пътуващ към Бургас, е изгубил управление, прегазил е мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение.

Според очевидци камионът е ударил последователно поне пет автомобила, пътуващи към София. При сблъсъка предната част на тежкотоварния автомобил се е възпламенила.

Придвижването на линейките е било затруднено заради автомобили, които са се движели в аварийната лента, съобщиха очевидци, останали в задръстването.

Магистрала „Тракия” в посока София все още е затворена заради тежката катастрофа. Движението в посока Бургас е свободно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

И гадните копиуета и селси тарикати от софията пак са карали в аварийната- ей, няма да се опряви простоттията в БГ-то.

34

Германец

преди 3 години

В Германия на тоя, дето е правил снимката, такава хубава глоба щяха да му наложат, че щеше да му държи влага няколко години. Нормалните хора и без глоба не падат толкова ниско да снимат катастрофи, камо ли такива със жертви.Но на териториалния питек явно му е важно да постне нещо във фейсбук.

33

Генади

преди 3 години

Не е заспал шофьорът. Има очевидци които разказват, че камионът е спукал гума от дупките и е изгубил управление. И за това е навлязъл в насрещното платно. Това се случва точно на отсечката между Стара Загора и Буграс където има едни 30 км които са в плачевно състояние. Аз шофирам там със 70-80 и пак се усеща че е почти като междуселски път а не магистрала.

fallback