Снимка: БГНЕС
fallback

Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще останат празни през тазгодишния летен сезон, предаде БНТ. Морската община е фаворит за почивка на българи и румънци. Въпреки възможността противоепидемичните мерки да бъдат удължени, в Шабла очакват добър туристически сезон.

Нашенци много често избират северното ни Черноморие заради дългата плажна ивица, красивите дюни, тишината и липсата на презастрояване. "Шабла, Крапец, Езерец са все дестинации, в които по мои наблюдения се увеличават клиентите", коментира Николай Александров, който е собственик на туристическа база.

През последните 5-6 години туристическият бранш в морския град разчита основно на българи и румънци през лятото. Тази крайбрежна част е предпочитана и от много хора с по-ниски финансови възможности.

По думите на Александров в Шабла има бунгала, където четиричленно семейство може да летува за 20 дни на ден. Интересът към мястото остава изключително голям и заради организираният туризъм от чужбина. "Имаме информация, че текат записвания, че редовните клиенти, които посещават местата за настаняване, ще дойдат и тази година, така че може да се очаква поне 70-80% заетост", обобщи кметът на община Шабла Мариян Жечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

Плажната ивица е пясък. Винаги може да бъде насипан още и още. Всичко е инфраструктура и полезни ходове. Сега като стой на север празно, а е едно от най красивите места в България, какво? Ходиш ли там на палатка? Нали неискаш бетон. Не нали?Ходиш на хотел да може да акаш на плочките. Аре не ми се правете на толкова природни.

29

Баче Кико

преди 3 години

В момента съм в Обзор Бийч Ризорт, много малко посетители, хората се стараят да угодят на гостите. НО съм в България, а не в Гърция защото съм с бебе и по медийни постоянно се говори за опашки на границата. Чудя се дали ако цените са наполовина и по-ниски (както направиха в Турция преди години) дали няма да се напълнят бг хотелите.Всеки може през уеб камерите да види дали са пълни бг плажовете.

28

Анонимен

преди 3 години

Хората по морето правят добре. Никога не са имали подкрепа за индустрия и логичното се случва. Строят си хотели и живеят. Това е.Хич не им дреме, че 100 софиянеца искали лятото да ходят да пърдятт на аванта на плажа и после някой да чисти след тях. Тоя филм го забравете :)

fallback