Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Жена на 38 години, работеща като гладачка в шивашки цех в Русе, е заразена с коронавирус. Това съобщиха днес от Областния оперативен щаб.

Жената има оплаквания от четири дни - загуба на вкус и мирис. Няма кашлица и повишена температура, като към момента е на домашно лечение.

Установени са 16 души, с които е имала контакт. Четирима са от семейството й, а 12 - от цеха, в който работи. Те са в добро здравословно състояние към момента и без оплаквания, но се намират под 14-дневна карантина.

Шивашкият цех, в който работи жената, е затворен временно за дезинфекция със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция.

От Областния оперативен щаб информират, че общо 35 са диагностицираните с коронавирус от Русенско. От тях активните случаи са 18.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Няма вече групово заразени, затова започваме единичните бройки да съобщаваме.Според мен вече трябва като в средновековието - кладата в центъра на града и ... горене!!! Колко много тъпота се шири на свобода все още!Иронийка, метафорка, който разбрал, разбрал - тези с едноцифреното IQ им е разрешено да пишат минуси!!

12

Вкус и мирис

преди 3 години

Той и принц Чарлз още не си е върнал обонянието, казва. Обаче не знам дали и преди е имал такова. Вече ще има и симуланти. А как е ПЦР теста на тази? Китайско-Отрицателен?

11

Анонимен

преди 3 години

И на мен ми излиза пъпка Трябва ли да занимавам цяла България с това? Около мен хората са здрави,нямат пъпки. Но за всеки случай ще се карантинираме всички за две седмици.

fallback