Снимка: Pixabay
fallback
Медицинска сестра от МБАЛ-Шумен е с доказана положителна проба за COVID-19, съобщи директорът на болницата д-р Димитър Костов. 42-годишната жена е дългогодишен служител на здравното заведение и в момента работи в "Спешно отделение". 
 
"Цялото отделение ще бъде наблюдавано внимателно, на всички работещи в отделението ще бъдат направени PCR тестове.", коментира д-р Костов.
 
В Шуменска област за последното денонощие са доказани 8 случаи на заразени с коронавирус. Медицинската сестра вероятно не е включена в статистиката, тъй като по адресна регистрация се води жител на поповско село и е обявена днес с пробите от Търговище. Четири от осемте случая са хоспитализирани, четирима са оставени на амбулаторно лечение под карантина. Новите регистрирани случаи са в Шумен, Каолиново, Изгрев, Климент и Хан Крум. 
Oще по темата
 
22 са общо пациентите настанени в "Инфекциозно отделение" на МБАЛ - Шумен в момента. Почти всички са с изявена клинична картина и нелеко състояние. Мъж на 46 години е интубиран вече повече от 20 дни. Вчера и днес са приети нови пациенти със симптоматика. Пробите им ще в сряда и четвъртък.
 
"Нямаме проблем с капацитета като легла и база, проблем е персоналът, няма откъде да дойдат други лекари.", каза д-р Костов, цитиран от "Монитор". По думите му ситуацията в Шуменска област е сред тежките в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 3 години

Чудо велико! Спрете да ни занимавате с Уханския дизайнерски продукт, че до гуша ни дойде. И оставете ни да си живеем ...----Добре си го казал. Мога само да повторя.

8

Анонимен

преди 3 години

Трябва ли да ми дреме за медицинската ви сестра?И да знаете,че махат неудобниъе коментари за управляващите в този сайт56

7

Смях

преди 3 години

Вече прекалявате бе! Тая цял ден тръбите че е от Търговище, нищо че не живее в Търговище, сегя пък я броите от Шумен, утре я пишете от Разград. Нека да има бройки!

fallback